رجیستری آیفون ۱۴ و ۱۵: رئیس انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی با اشاره به تغییرات جدید در بازار، از آغاز شماری معکوس برای رجیستری آیفونهای ۱۴ و ۱۵ خبر داد. این اعلام به دنبال تعیین تعرفههای جدید برای واردات گوشیهای آیفون، بحثهای داغی را به راه انداخته و بسیاری معتقدند که به زودی میتوانیم شاهد قانونی شدن این پروسه باشیم.
عبدالمهدی اسدی در گفتگو با خبرگزاری ما، به تلاشهای گسترده انجمن برای آزادسازی واردات گوشیهای تلفن همراه اشاره کرد و خبر از ارائه پیشنهادی برای تعیین تعرفه واردات آیفون داد. به تازگی، دولت مصوبهای با سود بازرگانی ۹۶ درصدی برای واردات و ریجستر آیفونهای ۱۴ و ۱۵ صادر کرده است، که این موضوع به امید کاهش ممنوعیت واردات و تایید رجیستری آن دامن زده است.
اسدی توضیح داد که مصوبهی جدید تنها برای گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار صادر شده است. هرچند که تعرفه ۹۶ درصدی تنها شامل آیفونهای ۱۴ و ۱۵ میشود، گوشیهای دیگر در همین رنج قیمت، با تعرفه ۲۸ درصد وارد خواهند شد.
با اشاره به گامهای بعدی، اسدی خاطرنشان کرد که شرط اصلی برای باز شدن رجیستری و واردات آیفون، تصویب در کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی است. این کمیسیون قرار بود در سیام اردیبهشت جلسهی خود را تشکیل دهد، اما به دلیل سانحهی تیرگی که منجر به شهادت رئیسجمهور و همراهانش شد، این مهم به تأخیر افتاد.
اسدی تأکید کرد: «این اقدام به نفع هم واردکنندگان، هم مصرفکنندگان و هم دولت خواهد بود، زیرا آیفون منبع درآمد مهمی برای دولت به شمار میرود.» در پاسخ به این سوال که چه تعداد آیفون ۱۴ و ۱۵ وارد بازار شده، او گفت: «آیفونها به صورت غیرقانونی وارد شدهاند و نمیتوانیم به طور دقیق عددی ارائه کنیم، اما برآوردها میگویند که حداقل ۵۰۰ میلیون دلار آیفون ۱۴ و ۱۵ وارد کشور شده است.»ولی توجه فرمایید رجیستری آیفون ۱۴ و ۱۵انجام نشده است.
وی افزود: «با اعلام رجیستری این گوشیها، طبیعتاً برای ثبت آنها اقدام خواهند کرد که خود این اقدام میتواند درآمدزایی داشته باشد.»
اسدی ادامه داد: «با تعرفه ۹۶ درصد، دولت در حقیقت به ازای هر آیفون فروخته شده، درآمدی مشابه فروش خود آیفون به دست میآورد.» او در پاسخ به سوالی دربارهی درآمد دولت از آیفون ۱۳ اظهار داشت که پیشبینی میشود تنها از آیفون ۱۳ حدود هزار و بیست میلیارد تومان درآمد حاصل شده است. به گفتهی او، احتمال دارد درآمد دولت از آیفون ۱۴ و ۱۵ حتی بیشتر از آیفون ۱۳ باشد.
اما در تاریکی این بهبودها، او به موضوع سازوکار دولت برای رجیستری گوشیهایی که پیش از این خریداری شدهاند، اشاره کرد و گفت: «این نکته هنوز شفاف نیست و دولت باید تدابیری برای آن بیندیشد.»
بر اساس اظهارات اسدی، قیمت گوشیها در بازار همچنان رو به افزایش است؛ چرا که تخصیص ارز با تأخیر مواجه است و در نتیجه تعادل میان عرضه و تقاضا به هم ریخته و بازار با کمبود عرضه روبرو شده است.
در نهایت، وی از وجود رجیستری غیرقانونی آیفون ۱۴ و ۱۵ خبر داد و اذعان داشت که «شایع شده دو میلیون تومان هزینه میکنند تا این گوشیها را رجیستری کنند.»
اپل یکی از محبوبترین تولید کنندگان گوشیهای هوشمند در سطح جهان است و در کشور ما نیز طرفداران بیشماری دارد. این شرکت با عرضه نخستین آیفون در سال ۲۰۰۷، گوشیهای هوشمند را به طور کلی متحول کرد و معرفی آیفونهای جدید، همواره یکی از مهمترین رویدادهای سال در دنیای تکنولوژی محسوب میشود.
متاسفانه از سال ۱۴۰۱ و پس از معرفی سری آیفون ۱۴، واردات آخرین مدلهای آیفون به بازار ایران غیر قانونی شد و امکان رجیستری این گوشیها در سامانه همتا نیز وجود ندارد. این امر، دردسری جدی برای هواداران گوشیهای آیفون در کشورمان به حساب آمده و در سوی دیگر، موجب افزایش قیمت باورنکردنی مدلهای قدیمیتر مانند سری آیفون ۱۲ و ۱۳ در بازار ایران شده است. در ادامه خبرهای آینده، نگاهی به پیامدهای ممنوعیت ورود و رجیستری سری آیفون در بازار ایران خواهیم انداخت؛ با ما همراه باشید.