ریجستری گوشی مسافرتی و پرداخت عوارض گمرکی
اگر در سفرهای خارجی گوشیهایی مانند آیفون ۱۳ خریداری کنید که مشمول طرح رجیستری تلفن همراه باشد، باید ظرف ۳۰ روز نسبت به پرداخت عوارض گمرکی و ثبت رجیستری آن اقدام کنید. در غیر این صورت، پاسپورت شما فاقد اعتبار خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
ریجستری گوشی مسافرتی چیست؟
با ورود به فاز دوم طرح رجیستری تلفنهای همراه، تمامی گوشیهای وارداتی باید بهصورت قانونی ثبت و عوارض گمرکی آنها پرداخت شود. در صورتی که این فرآیند انجام نشود، پس از مدتی دستگاه از دسترس خارج شده و قابل استفاده نخواهد بود.
نحوه ریجستری گوشی مسافرتی و پرداخت عوارض گمرکی
همانطور که اشاره شد، هدف از اجرای این طرح مقابله با قاچاق تلفن همراه است. اما اگر فردی در سفرهای خارجی گوشی تلفن همراه خریداری کند، چگونه باید آن را رجیستر کند؟ در این طرح دو روش برای رجیستر کردن گوشیهای مسافرتی در نظر گرفته شده است.
روش اول: رجیستری گوشی مسافرتی از طریق گمرک
در این روش، لازم است به دفاتر گمرکی مستقر در فرودگاهها، پایانهها و مبادی ورودی کشور مراجعه کنید. مراحل انجام کار به شرح زیر است:
- مراجعه به دفتر گمرکی و ارائه مشخصات گوشی خریداریشده.
- پرداخت عوارض گمرکی بر اساس مدل و ارزش گوشی.
- دریافت مجوز رسمی رجیستری (این مجوز را تا زمان ثبت نهایی در سامانه همتا نزد خود نگه دارید).
- پس از چند روز، میتوانید به سامانه همتا مراجعه کرده و گوشی خود را فعال کنید.
روش دوم: رجیستری گوشی مسافرتی از طریق سایت گمرک
اگر امکان مراجعه حضوری به دفاتر گمرکی را ندارید یا نمیتوانید عوارض را بلافاصله پرداخت کنید، نگران نباشید. شما ۳۰ روز فرصت دارید تا این فرآیند را بهصورت آنلاین انجام دهید. برای این کار:
- شناسه گوشی (IMEI) را پیدا کنید:
- اگر جعبه گوشی را همراه دارید، بارکد IMEI روی آن درج شده است.
- در غیر این صورت، با شمارهگیری کد *#06# در بخش تماس گوشی، IMEI نمایش داده میشود.
- ثبت گوشی در سامانه گمرک و پرداخت عوارض گمرکی.
- دریافت تأییدیه و ثبت نهایی در سامانه همتا برای فعالسازی گوشی.
با استفاده از این دو روش، میتوانید گوشی مسافرتی خود را قانونی ثبت و از مسدود شدن آن جلوگیری کنید.
بعد از بدست آوردن شناسه گوشی مسافرتی خود به سایت گمرک مراجعه کنید.
آدرس سایت https://epl.irica.gov.ir/ImeiInfoView?0
با کلیک بر روی قسمت مشخصشده در سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران، به صفحه مربوط به ثبت گوشیهای مسافرتی هدایت خواهید شد. در این بخش از شما درخواست میشود که اطلاعات زیر را وارد کنید:
- کد IMEI گوشی مسافرتی
- تاریخ تولد
- کد ملی شخص
در مرحله بعد، مشخصات و مدل گوشی از شما خواسته میشود. مهم است که دقت کنید مدل گوشی خود را بهدرستی انتخاب کنید، زیرا هزینه پرداختی بسته به مدل گوشی متفاوت خواهد بود. در صورت انتخاب اشتباه، سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران هیچگونه مسئولیتی در قبال مشکلات احتمالی نخواهد داشت.
نکته: هنگام وارد کردن مشخصات گوشی، به مواردی مانند حافظه گوشی، پارت نامبر و ورژن گوشی توجه ویژه داشته باشید تا ثبت اطلاعات بهدرستی انجام شود.
بعد از اینکه اطلاعات مد نظر را وارد کردید، کد امنیتی از طریق پیامک برای سیمکارت وارد شده، ارسال میشود. این کد را در محل خواسته شده وارد کرده و روی گزینه «ادامه» کلیک کنید.
در مرحله بعد هزینهی مورد نظر برای طرح رجیستری گوش های تلفن همراه نمایش داده میشود. با کلیک کردن روی گزینه «پرداخت» می توانید به صفحه پرداخت وارد شده و نسبت به پرداخت عوارض گمرکی اقدام کنید. همانطور که قبلاً هم گفتیم هزینه ی گمرکی دریافتی با توجه به مدل و نوع گوشی مسافرتی متفاوت خواهد بود.
برای رجیستر کردن گوشیهای مسافرتی خود، لازم است به نکات مهمی توجه کنید تا روند ثبت به درستی انجام شود. اولین نکتهای که باید مد نظر قرار دهید، این است که پس از پرداخت هزینههای گمرک، اطلاعات گوشی شما به طور آنی به سامانه همتا ارسال میشود. اما لازم به ذکر است که پروسه تایید اطلاعات ممکن است چند روز زمان ببرد. این تأخیر به دلیل نیاز به بررسی و پردازش دادهها در سامانه همتا است، بنابراین بهتر است قبل از سفر یا ورود به کشور، اطلاعات دقیق مربوط به گوشی خود را در نظر بگیرید.
طبق بخشنامه سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران، مسافران تنها ۳۰ روز پس از ورود به کشور برای اظهار و پرداخت هزینههای گمرکی گوشی خود فرصت دارند. اگر در این مدت زمانی برای پرداخت هزینهها اقدام نکنید، گوشی شما دچار مشکل خواهد شد و ممکن است قطع شود. این موضوع اهمیت ویژهای دارد زیرا اگر در روزهای پایانی فرصت ۳۰ روزه هزینهها پرداخت شوند، گوشی به احتمال زیاد قطع خواهد شد و استفاده از آن محدود خواهد گردید. بنابراین بهتر است پیش از پایان این مهلت، اقدامات لازم برای رجیستر کردن گوشی را انجام دهید تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
اگر گوشی شما به دلیل تأخیر در پرداخت هزینههای گمرکی قطع شود، نگران نباشید. همچنان میتوانید با پرداخت هزینههای مربوط به گمرک و طی کردن مراحل مورد نیاز، گوشی خود را دوباره در سامانه همتا ثبت کنید و از آن استفاده کنید. در این شرایط، گوشی برای همیشه قطع نخواهد شد و امکان استفاده از آن پس از انجام مراحل قانونی وجود دارد. در صورتی که تصمیم بگیرید به صورت حضوری به دفتر گمرک مراجعه کنید، لازم نیست مشخصات سیمکارت و شماره تماس خود را ارائه دهید؛ چرا که تنها اطلاعات مربوط به گوشی برای رجیستر کردن آن کافی است.