پولشویی بازار موبایل و کشف کلاهبرداری 50 هزار میلیارد تومانی در این بازار و خدمات تلفن همراه و ارتباط آن با بازار علاءالدین چیست؟
کشف شبکه پولشویی 50 هزار میلیارد تومانی در بازار علاءالدین!
شنیده ها حاکی از این است که خبر پولشویی چندهزار میلیاردی از بازار موبایل علاءالدین آغاز شده است و تحقیقات برای این پرونده ادامه دارد.
بررسی حسابهای بانکی 2700 نفر از افراد تحت پوشش سازمانهای حمایتی
هادی خانی، معاون وزیر اقتصاد و رئیس مرکز ملی اطلاعات مالی، اعلام کرد که از اردیبهشتماه سال جاری با اخذ مجوزهای قضائی و همکاری مشترک پلیس امنیت اقتصادی فراجا و مرکز ملی اطلاعات مالی، حسابهای بانکی حدود 2700 نفر از افراد تحت پوشش سازمانهای حمایتی که گردش مالی بسیار بالایی داشتند، تحت بررسی و پایش قرار گرفتند.
گزارش شگفتآور: خانم بیبضاعت با گردش مالی 4000 میلیاردی در بازار موبایل
در این بررسیها، متوجه شدند که یکی از افراد بیبضاعت که خانمی با گردش مالی بیش از 4000 میلیارد تومان بود، بهعنوان اولین نفر در لیست افراد مشکوک قرار دارد. در این بررسیها، شبکهای سازمانیافته از اجاره شرکتهای کاغذی شناسایی و متلاشی شد که فعالیت عمده آنها در بازار موبایل کشور بود. این شبکه پولشویی بازار موبایل بهطور گستردهای در معاملات این بازار دخالت داشت و موجب فساد گستردهای در سیستم اقتصادی کشور شد.
پولشویی بازار موبایل: گردش مالی غیرقابل تصور
دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، گردش مالی این شبکه پولشویی را بیش از 50 هزار میلیارد تومان اعلام کرد. شگفتانگیز اینکه، این فرد بیبضاعت که سابقاً بهطور متوسط حداکثر سه میلیون تومان در ماه درآمد داشت، در سالهای اخیر به یکی از افراد با بالاترین گردش مالی در بازار موبایل تبدیل شده بود.
چگونگی انجام پولشویی در بازار موبایل: اجاره کارتهای بانکی برای کسبوکارهای موبایل
معاون وزیر اقتصاد به شیوه کار این شبکه پولشویی در بازار موبایل اشاره کرد. افراد متهم با پرداخت مبالغ اندک به افراد کمبضاعت، از کارت ملی و اطلاعات هویتی آنها برای افتتاح حسابهای بانکی استفاده میکردند. این حسابهای صوری و اجارهای سپس در اختیار صاحبان کسبوکارهای بازار موبایل و واردکنندگان گوشی قرار میگرفت تا ردگیری اطلاعات مالیاتی این افراد غیرممکن یا مخدوش شود. این نوع سوءاستفاده در بازار موبایل بهطور ویژهای قابل توجه است، زیرا کسبوکارهای این حوزه نیاز به تراکنشهای مالی گسترده دارند و استفاده از این حسابها باعث میشود نظارت مالیاتی از بین برود.
تأثیرات قاچاق موبایل و پولشویی بازار موبایل
استفاده از این حسابهای اجارهای تنها محدود به پولشویی نمیشود و بهطور جدی به قاچاق تلفن همراه و سایر جرایم در بازار موبایل مربوط است. پلیس امنیت اقتصادی در حال بررسی دقیقتر این شبکهها و شگردهای استفاده از مدارک هویتی برای مقاصد غیرقانونی است.
تحقیقات ادامهدار درباره پولشویی در بازار موبایل
به گفته رئیس مرکز ملی اطلاعات مالی، تحقیقات درباره دو فرد دیگر با گردش مالی بالا در بخشهای اقتصادی مختلف آغاز شده و اقدامات قضائی و پلیسی در حال انجام است. این تحقیقات در حال بررسی پولشویی بازار موبایل و شگردهای پیچیدهتری هستند که ممکن است کشف شوند.
تکمیل پروندههای مهم پولشویی در بازار موبایل
در ادامه، معاون وزیر اقتصاد از تکمیل 37 پرونده مهم پولشویی بازار موبایل در هفت ماه گذشته خبر داد. در این پروندهها، 2292 حساب مشکوک به پولشویی که بهطور غیرقانونی در بازار موبایل فعال بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. این پروندهها نشاندهنده پیچیدگیهای بالای پولشویی بازار موبایل در کشور است.
همکاری پلیس و مرکز ملی اطلاعات مالی در مبارزه با پولشویی بازار موبایل
دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، از همکاری نزدیک پلیس امنیت اقتصادی و مرکز ملی اطلاعات مالی تشکر کرد. این همکاری فنی و تخصصی باعث تسریع در مبارزه با پولشویی بازار موبایل شده است و نتایج خوبی در پی داشته که به ایجاد رقابت اقتصادی سالم و افزایش اعتماد مردم به نظام اقتصادی کشور کمک کرده است.
هشدار درباره سوءاستفاده از اطلاعات هویتی در بازار موبایل
رئیس مرکز ملی اطلاعات مالی از افراد حقیقی و حقوقی خواست تا از ارائه مدارک هویتی و کارتهای بانکی به دیگران خودداری کنند. وی تأکید کرد که افراد اجارهدهنده کارت شناسایی و بانکی خود در حقیقت وارد شبکههای پولشویی بازار موبایل شده و عواقب قضائی شدیدی برایشان در پی خواهد داشت. این افراد ممکن است ناخواسته بهعنوان بدهکار مالیاتی شناخته شوند.
پولشویی بازار موبایل و جریمههای سنگین برای مجرمان
دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم به مجرمان فعال در شبکههای پولشویی بازار موبایل هشدار داد که دیر یا زود شناسایی خواهند شد. طبق ماده 2 قانون مبارزه با پولشویی، اموال و داراییهای نامشروع آنها توقیف و ضبط شده و مجازاتهای شدیدی در انتظارشان خواهد بود. پولشویی بازار موبایل با دستگیری و مجازات مجرمان، ضربه شدیدی به اقتصاد کشور وارد میکند که باید از آن جلوگیری شود.
پولشویی در بازار موبایل یکی از چالشهای جدی کشور است که علاوه بر فساد اقتصادی، باعث از بین رفتن رقابت سالم و فساد مالی در بخشهای مختلف اقتصادی میشود. با توجه به حجم بالای گردش مالی و شیوههای پیچیدهای که در این شبکههای پولشویی به کار گرفته میشود، نیاز به همکاریهای تخصصی و نظارتهای دقیقتر وجود دارد تا این پدیده کنترل شود.